L’envelliment

Segons l’OMS :

Des d’un punt de vista biològic, l’envelliment és la conseqüència de l’acumulació d’una gran varietat de danys moleculars i cel·lulars al llarg del temps, que porta a un descens gradual de les capacitats físiques i mentals, un augment del risc de malaltia, i que culminarà amb la mort.

L’envelliment són els canvis morfològics, psicològics, funcionals i bioquímics que un ésser viu experimenta amb el pas del temps. Els canvis que l’ésser va experimentat són produïts sobretot pel deteriorament que experimenta la regeneració cel·lular. Cada dia milers de cèl·lules al llarg de la nostra vida es moren i se’n creen de noves però amb el pas del temps aquesta regeneració cel·lular es realitza d’una forma no tant correcta i afectiva. Tot això afecta en general a qualsevol de les cèl·lules del cos, provocant així el deterioro dels teixits tant de la pell, com dels músculs i dels ossos. A conseqüència les funcions dels òrgans que estan formats per aquests teixits pateixen canvis en la realització de les seves funcions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *