Coronavirus, evitar el contagi a persones amb dependència.

Les persones amb dependència sovint són gent gran amb falta d’autonomia per fer les AVD degut a malalties diverses com poden ser les coronàries, respitòries o immunodepressores. Si parlem del SARS-CoV-2, el virus que provoca el Covid-19, les estadístiques demostren que aquestes són les persones que si s’infecten tenen més mal pronòstic. És per aquesta raó que, nosaltres com a cuidadors, hem d’extremar les precaucions alhora d’atendre aquestes persones en el seu domicili per evitar transmetre la malaltia a aquesta població de risc. 

Normalment les persones amb dependència són persones que no es mouen de casa o dels centres on viuen, en canvi els cuidadors som persones que anem pel carrer, i que estem en contacte amb altres persones que poden estar infectades. Per tant, la probabilitat que l’usuari/ia ens infecti és menor que la probabilitat que nosaltres la infectem a ell/ella.

Cal que els cuidadors que aneu el domicili a donar l’atenció a persones grans o dependents prengeu las màximes precaucions, durant aquest període de major transmissió del SARS-CoV-2, per això us faig les següents recomanacions:

  • a ser possible no viatgeu en transport públic
  • mantingueu de 1 a 2 metres de distància amb les persones que us trobeu pel carrer
  • quan arribeu al domicili del usuari, canvieu-vos la roba i les sabates, i renteu-vos durant 1 minut les mans amb aigua i sabó 
  • poseu-vos uns guants d’un sol ús i una mascareta sense usar (procureu que mentres porteu els guants no us toqueu la cara)
  • si sospiteu de estar malalts aviseu i no hi aneu, truqueu al 061 i pregunteu què heu de fer.

Quan hagueu de marxar del domicili:

  • traieu-vos la mascareta i els guants amb cura, poseu-ho tot en una bosseta
  • traieu-vos la roba de treball 
  • renteu-vos las mans
  • poseu-vos la roba de carrer i marxeu

Recordeu, aquest procediment es per evitar contagiar-vos, i a continuació contagiar a les persones que atenem. Cal extremar les precaucions en aquest moment de pandèmia, i protegir els més vulnerables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *