Fruita: sencera o amb suc?

La fruita es caracteritza per ser un aliment que ens aporten una gran quantitat de vitamines i aigua. Tenen en general una quantitat alta de vitamina C. També algunes d’elles destaquen pels carotens que tenen, com ara el préssec. I altres fruites ens aporten minerals com és el potassi i el magnesi com és el cas de la taronja i el plàtan.

La fruita és un aliment que generalment té un valor calòric molt baix, en excepció dels plàtans perquè són més rics en sucre i els advocats que són rics amb greixos.

El consum de fruita que es recomana a una persona gran és de dues a tres peces mitjanes de fruita al dia (equival a una poma mitjana o dues prunes ). Aquesta fruita aportarà la quantitat de micronutrients (vitamines i minerals ) que el cos necessita per mantenir-se en un bon estat de salut.

El que no és recomanable es prendre les taronges espremudes i els sucs de fruites que es comercialitzen, encara que no tinguin sucres afegits. La raó d’això és que en el suc és on hi ha la major quantitat de sucres que la fruita té. Sense adonar-nos en beure un got de suc de taronja fàcilment ens hem begut el suc espremut de dues o més taronges, en canvi si ens mengen la taronja probablement ens menjarem només una perquè tindrem més sensació de sacietat, i alhora aprofitem la polpa que ens aporta la fibra .

 Que les persones grans beguin un excés de suc de fruites pot provocar diabetis o augmentar el nivell de sucre en sang de la persona diabètica.

 En resum, és recomana que es mengi una peça de fruita mitjana al mig matí i una a mitja tarda, per berenar. Evitar els sucs a ser possible. 

En cas que la persona tingui dificultat per mastegar es pot fer un papilla de fruita fent ús d’una liquadora o batadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *