Higiene, úlceres per pressió

Una de les claus principals per prevenir les úlceres per pressió o afavorir la seva curació és la correcta higiene de la pell.

Es recomanen les següents  indicacions en el moment de la higiene:

  • fer ús d’esponges suaus i sabons neutres
  • observar sempre l’estat de la pell en cada una de les higienes que es realitzen a la persona amb dependència, sobretot d’aquelles zones on hi hagi plecs i en les zones on hi hagi les prominències òssies
  • procurar que la pell estigui ben hidratada però sense humitat. Per aconseguir això, cal que apliquem crema quan fem la dutxa o bany, si és necessari, i que procurem que s’absorbeixi bé. Recorda que per l’aplicació farem una fricció suau sobre la pell de forma que no pressionem, ni friccionem massa.
  • fer canvis de compreses o bolquers quan estiguin mullats o bruts, ja que humitat afavoreix la irritació de la pell. En cas de no ser possible els canvis amb freqüència es pot optar pels recol·lectors d’orina en el cas dels homes.
  • quan assequem la pell després del bany procurar no friccionar sinó eixugar fent petits tocs amb la tovallola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *